BENIMAR SEZONA 2021

Leto 2020 nam je postreglo z veliko presenečenji 🦠😷. Zato smo veseli, da je bila sezona 2021 sploh predstavljena! 😃 Malo za šalo, malo za res… V bistvu pa je korona situacija na avtodomarsko panogo vplivala zelo zanimivo. Povpraševanje po avtodomih se je v veliko državah celo povečalo. Razlog tiči verjetno v tem, da so se pojavili t.i. “newcomer”-ji, ki pred tem niso pozornosti namenjali avtodomom in so v trenutni situaciji spoznali določene prednosti avtodoma–> neodvisnost, izolacijo od okolice, prilagodljivost itd. in so se odločili za svoj potujoči mehurček.

V sezoni 2021 pri Benimarju ne bo nekih bistvenih sprememb, glede na to, da so bili lani predstavljeni novi integrirci, novi Fiatovi motorji, pri Fordu pa nova notranjost in maska(le malenkost spremenjena), je to nekako v skladu s pričakovanji. Glede na situacijo, pa je zaradi motenj v oskrbovalni verigi, omejitev pri proizvodnji itd. pričakovati podobno tudi pri ostalih proizvajalcih. So pa pri Benimarju vseeno predstavili kar nekaj sprememb, ki smo se jih zelo razveselili, ker so bile na seznamu želja že kar nekaj časa.

Najbolj smo se razveselili Amphytrion-ove nove postavitve, ki omogoča integrian avtodom tudi 5 članskim družinam. Mileo razred, pa je končno dobil postavitev pod 7m z vzdolžnimi posteljami zadaj (M261)! Vse postavitve z vzdolžnim posteljami pa so dobile tudi dostop v prtljažni del, brez izgube udobne stopnice kot je bila do sedaj. Letos v ponudbi ni več jubilejnega Perseo razreda, so pa tloristi, ki so bili na voljo pri Perseo rangu po novem na voljo pri Mileo rangu. Kot vsako leto je nekaj vizualnih sprememb in izboljšav v notranjosti in nekaj novih postavitev in novih UP izvedb.