BENIMAR SEZONA 2020

Največje pričakovanje letošnje predstavitve so bili novi integrirci. Govorice so se izkazale za resnične in Aristeo bo po novem izdelan v Španiji, tako kot ostali rangi. Ker je zasnova čisto nova bo dobil tudi novo ime —> Amphitryon. Sezona 2020 bo na novih Fiatovih mašinah, tako da bo že osnovna izvedba močnejša za 10 konjev(140 ks), Nortautokapp paket pa bo vključeval 160ks in 9 stopenjski avtomatski menjalnik! To bo zelo velik korak naprej. Pri Fiatu ne bo vizualnih sprememb na aramaturi ali zuannjosti, pri Fordu pa bo malenkost spremenjena zunanjost in notranjost. Novi volan na Fordu se nam zelo dopade, med tem, ko nad “retro” radiem nismo bili posebaj navdušeni. Bosta pa oba nova motorja tako Fordov, kot Fiatov v skladu z novim ekološkim standardom EURO 6d in bosta imela AD Blue sistem. 

Mileo, Tessoro in Sport rang so doživeli nekaj vizualnih sprememb in  izboljšav, povečalo se je število Benivanov in UP izvedb.

blank

AMPHITRYON

Zunanjost ima malo ostrejše linije kot predhodnik, kar mu daje malo resnejši videz. Letos bo na voljo v treh izvedbah. V vseh treh izvedbah bo sprednji del, kjer je sedežna garnitura enak. Gre za zelo prostoren bivalni del z nasprotnima sedežema. Zadnji del pa bo lahko:

 • Vzdolžna posteljo zadaj (možnost preoblikovanja v ogromno posteljo po celotni širini)
 • Otočna postelja
 • V novi izvedbi, ki je bila pri Benimarju prvič predstavljena letos- Kopalnica zadaj in ločeni vzdolžni postelji. 

Amphytrion bo sedaj uskaljen z ostalimi rangi. V osnovni izvedbi bo tako vključena Trumina CP Plus kontrolna enota, zvočniki zadaj in centralno zaklepanje, ki vključuje tudi vhodna vrata. Notranjost je zelo moderno zasnovana, kot smo navajeni pri Benimarju. V detajlih same izdelave pa je viden korak naprej. Omarice imajo enak sistem zapiranja, kot ga je imel Mileo Rang že prej. (oz še malo nadgrajen s skritimi zatiči)

Zelo zanimiv bo Northautokapp paket pri Amphitryonu. Vključeval bo Alde sistem s talnim ogrevanjem, 160ks, avtomastski 9 stopenjski menjalnik + ostalo kot (dosedanji) Mileo rang.

Najboljša novica pa je ta, da bo cena osnovnega Amphitryona ostala enaka kot je bila lani! (od 71.000€ naprej) Kljub vsemi novostim (Nov fiatov motor, CP Plus, centralno zakepanje vhodnih vrat, zvočniki zadaj, kvalitetnejša izdelava… Tako, da bo po novem Amphytrion nudil še veliko več, če se osredotočimo na razmerje cena/kvaliteta.

Povzetek:

 • nova maska in notranjost

 • v osnovni izvedbi po novem tudi: CP Plus kontrolna enota, zvočniki zadaj in centralno zaklepanje tudi vhodnih vrat

 • mehka zapiranja kot pri Mileo rangu

 • še bojši Northautokap paket: Alde sistem s talnim ogrevanjem, 160ks, avtomastski 9 stopenjski menjalnik + ostalo kot (dosedanji) Mileo rang

blank
blank

POSTAVITVE

V sezoni 2020 bodo na voljo naslednje postavitve:

blankblankblankblankblank

NOVOSTI in DETAJLI

Vsi rangi bodo imeli naslednje novosti:

 • nova miza! veliko bolj stabilna in enostavna za uporabo

 • hladilnik manj občutljiv na padce napetosti

 • odtok za odpadno vodo je speljan do strani avtodoma

 • Nov ventil za izpust čiste vode. (nismo vedeli na predstavitvi, tako da še nimamo slik)

 • v kopalnici pri tušu bolj fiksna stena

 • pokrovi na magnet pri električnih vtičih in luknji za čisto vodo

 • dodatni ojačevalec polnjenja akumulatorja med vožnjo (omogoča polnjenje baterije ne glede na polnost avtomobilskega akumulatorja)

PERSEO

Perseo rang bo v bistvu Amphitryon v izvedbi pol integrirca. Oprema izgled in paketi bodo enaki. 

blank
blank

MILEO

Mileo razred je doživel manjše vizualne spremembe. Visoko sijaj je zamanjala mat bela, spremenjen je zaključek nad zadnjimi posteljami in malenkost drugačna so vrata, ki ločujejo prostor znotraj avtodoma (samo pri postavitvah ki imajo vrata znotraj avtodoma napr. M263). Kot kaže so nekomu pri Benimarju vse bolj pri srcu materiali, ki so lažji za vzdrževanje. 🙂 Lani so zamenjali umivalnik iz prozornega na imitacijo kamna, letos pa bodo še omarice in miza bolj “odporni” na prstne oddtise. Nov je tudi avto radio z večjim ekranom (bolje se bo videla tudi vzvratna kamera).

blank
blank

TESSORO

Tessoro rang je doživel največjo vizualno trensformacijo. Poleg že omenjene nove armature, volana in malenkost spremenjenega zunanjega videza kabine, je spremenjena tudi notranjost. Pohištvo ima močnejši rjav odtenek, miza in pult sta v temno sivi imitaciji marmorja, omarice pa je težko opisati imajo kot nekakšen 3d brušen vzorec. Tessoro rang je pridobil tudi osnovno ambient osvetlitev. 

Malenkost bolj poseben bo tudi Tessoro Northautokapp. Kabina bo v srebrni barvi, nalepke pa bodo takšne kot pri Perseo in Amphitryon rangu.

blank
blank

Kabinski del FORD Novost 2020 v osnovni opremi:

 • Avtomatske luči

 • Meglenke

 • vetrobransko steklo z električnim odmrzovanjem

 • avtomatski brisalci

 • indikator za polnost tekočine za brisalce

SPORT

Izgled notranjosti kar se materialov tiče je enk kot pri Tessoro rangu. Dva modela sta na Fiatu (S323, S346) dva pa na Fordu (S363, S340up).

blank
blank

UP MODELI

Kaj so UP izvedbe? UP modeli so cenovno zelo dostopni in pripravljeni za na pot. Na voljo so točno v določeni konfiguraciji, se pravi, da ni možno dodajati ali odvzemati paketov. Dodana je oprema, ki zelo prav pride na poti: Tenda, Solarna celica 140W, antena, 20”TV, travel kit, vzvratni senzorji, akumulator, na ta račun pa so odvzeti detajli, (ki nimajo tako velike uporabne vrednosti oz. nekaterim niso tako pomembni). Tako da v UP izvedbah je prednji odbijač v črni barvi, sedeži niso v barvi oblazinjenja, ni bočne osvetlitve, prav tako pa tudi ni ambient osvetlitve in meglenk spredaj (zadnjih dveh stvari tudi lani ni v osnovni verziji).

Letos je bilo dodanih kar nekaj novih UP izvedb, tako da bodo v sezoni 2020 na voljo naslenji UP modeli:

T440up, T463up, T495up, S346up, B104up, B116up, B140up