Kupujete nov avtodom v cenovnem rangu do 60.000€? Težko boste našli avtodom, ki lahko ponudi več v tem cenovnem rangu kot Benimar Mileo!
Večina, ko se odloči za nakup avtodoma, verjetno najprej pomisli na Adrio. Pa res dobite pri Adriji največ za vaš denar? Naredili smo podrobno analizo in primerjavo Benimar-ja z modeli, ki jih ponuja Adria in spadajo v isti cenovni razred. Za primerjavo smo vzeli trenutno najbolj zaželjeno postavitev in obliko avtodoma. Gre za polintegrirano vozilo z vzdolžnimi posteljami zadaj. Pri Adriji za to ceno lahko dobimo model Matrix Axess M670 SL ali Adrijin vstopni model avtodoma Lido M 50 SL, ki se prodaja pod blagovno znamko SunLiving.
PRIMERJAVA:
PRENESI PRIMERJAVO .PDF
Če pogledamo primerjavo, lahko vidimo da je osnovni model Matrix Axess zelo “oskubljen” in smo primorani že na začetku dodati zraven še nekaj tisočakov, da avtodom zadovolji današnje standarde.
(klima v kabini, zvočniki, radijo, zračna blazina sovoznik itd.)
Iz razpredelnice lahko sami presodite, kateri avtodom ponuja največ pri dani ceni. Če povzamemo bistvene razlike… Benimar ima vgrajena kvalitetnejša okna, že sami materiali v bivalnem delu so dražji (bela visoki sijaj, 3d imitacija lesa). Konstrukcija brez lesenih delov – Zelo pomembno če gledamo dogoročno. Les je pri starejših avtodomih lahko zelo problematičen, če se napije vode, se napihne in s časom razpade. Poliesterska stena tudi z notranje strani, debelejša streha, tla. Adrijina modela imata sicer dvojni pod v dnevnem prostoru, kar lahko sicer vzamemo kot prednost, vendar Benimar-jeva debelejša izolacija po celotnih tleh po mojem mnenju odtehta del dvojnega dna pri Adriji, ki je lahko tudi moteč, saj je ta del zato rahlo dvignjen in imamo stopnico znotraj avtodoma med kuhinjo in dnevnim prostorom. (Benimar ima dvignjen del le pri kabini) Poleg naštetega pa pri osnovni konfiguraciji dobimo pri Benimarju zraven že Fiat-ov Original avtoradio z zaslonom na dotik, Bluetooth, USB, AUX, prostoročno telefoniranje, s kontrolami na volanu. Avtoradio odlično deluje tudi z Apple-ovimi napravami. Centralno zaklepanje kabine + vhodnih vrat v bivalni del.
Če gledamo avtodom kot vozilo sestavljeno iz različnih komponent ima Benimar pri tej ceni vgrajene kvalitetnejše in zato tudi dražje komponente/materiale. Pri Benimar-ju(Mileo Rang) boste težko našli dele v avtodomu, kjer bi lahko rekli: “Tukaj so pa šparali”… Najedemo ogromno predalov (katerih vgradna cena je višja kot napr. omaric ali praznega odlagalnega prostora), potem vsi predali IN omarice imajo mehko zapiranje, kar je res impresivno in tega ne najdemo tudi pri marsikaterih avtodomih ki so dražji tudi za več kot 20.000€. Kjer bi lahko bil slepi kot- del pod kuhinjo, je proston izkoriščen in so z zunanje strani dodana dodatna servisna vrata in s tem dobimo dodaten prostor za shranjevanje.
Tudi iz dizajnerskega vidika je avtodom na visokem nivoju. Bela sijaj kombinirana z sivkasto-rjavimi lesenimi deli, daje svež modern videz. Kopalnica z materiali iz pleksi stekla v kombinaciji z srebrnimi zaključki pa daje resen eleganten videz. LED ambient osvetlitev z nočnimi modrimi lučkami pa sta le še pika na i. Vse te detajle in malenkosti boste začeli ceniti šele pri uporabi. Ambient osvetlitev ustvari prijetno vzdušje med vožnjo, s tem, da osvetlitev ni moteča za voznika. Male modre led lučke pa boste še posebej cenili tisti, ki se po noči večkrat odpravite na wc. Tla osvetlijo ravno toliko da vidite, modra svetloba pa vas ne bo oslepila in z njo ne boste nikogar zbudili.
Naša primerjava je temeljila na primerjavi cen. Če bi delali primerjavo glede kvalitete vgrajenih delov, materialov in vozila samega, bi morali primerjat Benimar Mileo 263 z Adrio Matrix Plus 670 SL. Cena tega osnovnega modela pa je preko 66.000€, če dodamo še opremo, ki brez katere danes skoraj ne gre(klima v kabini, zvočniki, radijo, zračna blazina sovoznik) in še kakšne malenkosti pa smo hitro pri ceni okoli 70.000€.
Tako da, če gledamo ceno/kvaliteto – sepravi kaj dobimo za določen denar spada Benimar v sam vrh med avtodomi.
VEČ PODROBNOSTI, SLIK, VIDEO O BENIMARJU MILEO
For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept